Ащы тұздық қосылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Негізі: 1 кг майсыз шошқа еті, 200 гр коньяк, 200 гр күнбағыс майы, 5-10 гр бұрыш, дәміне қарай тұз. Тұздық үшін: 3 түйір жасыл бұрыш, 1 түйір қызыл бұрыш, 100 гр пияз,300 гр тұздалған қияр, 100 гр сәбіз, 300 гр гүлді қырыққабат, 50 гр балдыркөк тамыры, 50 гр 5% сірке суы, 50 гр томат тұздығы, 200-300 гр су, 50 гр шошқа майы
Сипаттамасы Шошқа етін 100-125 гр кесектерге кесіңіз, терең ыдысқа, бұрышқа, тұзға бүктеп, коньяк құйыңыз. Етті 3-4 сағат бойы маринадтауға рұқсат етіңіз. Содан кейін етті қуырып, табаққа салыңыз. Ащы тұздықты бөлек дайындаңыз, ол үшін капсикум, пияз, маринадталған қияр, сәбіз, балдыркөк, гүлді қырыққабатты ұсақтап тураңыз. Туралған көкөністерді шошқа майына қуырыңыз. Көкөністер жеткілікті мөлшерде қуырылған кезде, су мен томат тұздығын құйып, бәрін жабық ыдыста жақсылап бұқтырыңыз. Алынған тұздықпен табаққа салынған етті құйыңыз. Етті де, тұздықты да бір уақытта дайын болатындай етіп жасау керек. Егер тұздық сәл кешігіп қалса, онда қуырылған шошқа етін ыстық пешке 10-15 минутқа қойыңыз.