Қуыруға арналған табада қуырылған ешкі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ешкінің артқы аяғының еті -1,2 кг, шошқа майы -80 г, сарымсақ - 5 түйір, өсімдік майы - 75 мл, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Тұздық үшін: көкөністер (сәбіз, балдыркөк, ақжелкен) - 100 г, пияз - 1 бас, шарап - 0, 5 л, бұрыш - 10 бұршақ, 2 лавр жапырағы. Гарнир үшін: 5 алма, каштан пюресі-150 г, картоп - 300 г, май - 50 г.
Сипаттамасы Етті шошқа майының кесектерімен ұсақтап тураңыз, туралған пияз мен көкөністермен, бұрыш бұршағымен, лавр жапырағымен және шараппен бірге етке арналған табаға немесе пішінге салыңыз да, 24 сағат бойы маринадтаңыз. Маринадталған етті қызарғанша жоғары отта майға қуырыңыз, маринадтағы көкөністермен бірге пісірме табаққа салыңыз да, мезгіл-мезгіл шырын құйып, пешке салыңыз. Тазартылған картопты тұзды қайнаған суға салып пісіріңіз. Ыстық картопты езіп, сары май мен каштан пюресін салып, жақсылап шайқаңыз. Алманы жуыңыз, үстіңгі жағын кесіңіз, өзегін алыңыз және алманы пюремен толтырыңыз, пісіру парағына салыңыз да, пешке 25-30 минутқа қойыңыз. Дайын етті жіңішке тілімдерге бөліп, табаққа салыңыз да, толтырылған пісірілген алмалармен безендіріңіз. Тұздықты бөлек, қайықта қызмет етіңіз.