Қуырылған сиыр еті (тағамдар: ағылшын)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 1 кг сиыр еті, 50 г май, 10 г ұн, тұз, 30 г май. Таңу үшін: 30 г өсімдік майы, 10 г қант, 50 г пияз, 50 г сәбіз, 50 г балдыркөк, 50 г ақжелкен, лавр жапырағы, 5 бұршақ хош иісті бұрыш.
Сипаттамасы Етті жуыңыз, сүйектерді алыңыз, пленкалардан тазалаңыз, құрғатыңыз, Көкөністерден тұздық дайындаңыз. Көкөністерді жуыңыз, тазалаңыз, шайыңыз, мүмкіндігінше ұсақтап тураңыз, қант, өсімдік майы, ұнтақталған дәмдеуіштерді қосып, көкөністер шырын шығара бастағанша қолыңызбен илеңіз. Етті балшықтан немесе эмальданған ыдысқа салып, көкөністермен жабыңыз, салқын жерде 24 сағатқа қойыңыз. Келесі күні етті көкөністер мен дәмдеуіштерден тазалаңыз. Етті қажетті пішінге келтіріңіз, қажет болған жағдайда жіппен байлаңыз, ұн себіңіз, қатты қыздырылған майға барлық жағынан қызартыңыз. Ыстық пешке 20 минутқа қойыңыз, майды жиі құйыңыз. Еттің іші қызғылт болып, тесілгенде қызыл шырын бөлініп тұратындай етіп пісіріңіз. Дайын қуырылған сиыр етін талшықтар бойымен жіңішке тілімдерге бөліп, ұзынша табаққа сол ретпен салып, үстіне пісіру кезінде пайда болған тұздықты құйыңыз. Қуырылған картоппен немесе картоп пюресі, көкөністер гарнирімен және жасыл салатпен бірге қызмет етіңіз.