Алма мен тілімшеден жасалған тұздықпен қуырылған бұзау еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұзау еті (артқы аяғынан 1 ветчина), 1 ас қасық май, 1 кг. лингонберри немесе мүкжидек, 1,5 кг. алма, дәміне қарай тұз, 1 кг. қанттан.
Сипаттамасы Етті жуыңыз, пленкалардан тазалаңыз, тұзбен сүртіңіз, еріген сары майға отта барлық жағынан қызартыңыз, пісіру парағына жіберіңіз, ол қуырылған маймен құйыңыз. Етті жақсы қыздырылған пешке салыңыз да, қуырыңыз, көбіне шырын құйыңыз, ветчина мөлшеріне байланысты 3 - 4 сағат қуырыңыз. Дайын бұзауды жұқа тілімдерге кесіңіз, қалған шырынмен жабыңыз. Шырынсыз ыстық немесе салқын түрде қызмет етіңіз. Екі жағдайда да бұзауға алма мен лингонберри (немесе мүкжидек) тұздығын беріңіз Тұздықты дайындау: Лингонберді қайнатыңыз, суды ағызыңыз, дуршлаг арқылы сүртіңіз. Алынған пюреге қант қосып, қайнатыңыз, төрттен туралған және тұқымдардан тазартылған алмаларды салыңыз. Алма жұмсақ болған кезде тұздықты суытып, салқын түрде қызмет етіңіз.