Қарақас стиліндегі сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер (2-3 порция) үшін 750 г сиыр еті, 3 ас қасық. май қасықтары, 3-4 пияз, 2 түйір сарымсақ, 1 сәбіз, 2 қызанақ, 2 түйір тәтті қызыл бұрыш, 1 лавр жапырағы, 3 түйір қалампыр (дәмдеуіштер! экзотикаға құлшыныс танытпаңыз...) толық емес қасық кептірілген тимьян, жарты бөтелке қызыл шарап (молдова - грузин шараптарын алыңыз, жалған болуы мүмкін, ал импорты қымбат), 1 лимон, тұз, бұрыш, 1 ас қасық. қасық ұн, стакан коньяк.
Сипаттамасы Етті бөліктерге бөліңіз, 2 ас қасықта жақсылап қуырыңыз. май қасықтары. Майдалап туралған пияз мен сарымсақты, ірі үккіште үгітілген сәбізді, қайнаған суға құйып, аршылған және туралған қызанақты, лавр жапырағын, қалампырды, тимьянды және тұзды қосыңыз. Баяу отта шамамен жарты сағат қайнатыңыз, мезгіл -мезгіл су құйыңыз және араластырыңыз. Тұз бен бұрыш, күйдірілген қант, тұтас лимон қабығымен дәмдеңіз. Тағы 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін тұздықты електен сүртіңіз. Қалған май мен ұннан тұздықты дайындаңыз (ұнды қуырыңыз), оны сөндіру кезінде бөлінген шырынмен, шараппен, коньякпен араластырыңыз. Етті осы тұздыққа салыңыз, сақиналарға кесілген тәтті бұрышты салыңыз да, бәрін қайтадан аздап қайнатыңыз. Банан күрішімен өте ыстық түрде қызмет етіңіз.