Сиыр етінен жасалған, татымды чахохбили
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 500 г. сиыр еті, 4 пияз, 500 г. қызанақ, 0,5 бас сарымсақ, 1 шай қасық қызыл бұрыш, дәмдеуіштер жиынтығынан (ақжелкен, дәмді, кинза, насыбайгүл, қызыл бұрыш, сарымсақ) әр түрлі жасылдан 1 ас қасық.
Сипаттамасы (грузин тағамдары) Етті ұсақтап тураңыз, қыздырылған кастрюльге салыңыз, 10 минут қуырыңыз, майдалап туралған пиязды қосыңыз, тағы 5 минут қуырыңыз, аздап тұз себіңіз. Қызанақты күйдіріңіз, қабығын алыңыз, оларды бөлек ыдыста езіңіз, табаға ет үстіне құйыңыз, қақпақпен жабыңыз, орташа отта 20 минут қайнатыңыз. Сөндірудің соңында тұзды қосыңыз. Ащы шөптерді ұсақтап тураңыз, құрғақ дәмдеуіштермен араластырыңыз, қопсытқышқа салыңыз, араластырыңыз, баяу отта 3 - 5 минут ұстаңыз. Майдалап туралған сарымсақты қосыңыз. Оны жабық қақпақ астында қайнатыңыз.