Шампиньоннан жасалған сорпа-кілегей
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 400 г жаңа саңырауқұлақтар, 1 пияз, 1 түйір сарымсақ, 500 мл ыстық сорпа, 250 мл сүт, 50 мл кілегей, 3 ас қасық. ас қасық тағамдық крахмал, жасыл пияз, тұз, бұрыш
Сипаттамасы Пиязды және сарымсақты ұсақтап тураңыз. Бір немесе екі түйме саңырауқұлақтарын (мөлшеріне қарай) безендіру үшін бір жаққа қойыңыз, ал қалған түйме саңырауқұлақтарын ұсақтап тураңыз. Майдалап туралған пиязды, сарымсақты және саңырауқұлақтарды жабық ыдысқа салып, 100% температурада шамамен 5 минут қайнатыңыз. Осыдан кейін, ыстық сорпаны қосыңыз, онымен бірге саңырауқұлақ қоспасын пюре алынғанша ұнтақтаңыз және оған сүт қосыңыз. Мұның бәрін жабық ыдыста 100% температурада 4-5 минут қайнатыңыз. Тағамдық крахмалды кілегеймен, сосын сорпамен араластырыңыз. Осыдан кейін қайтадан 100% температурада шамамен 5 минут қайнатыңыз. Тұз бен бұрыш қосып, туралған жаңа шампиньон кесектерімен және майдалап туралған жасыл пиязбен безендіріңіз.