Шампиньон сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Алыңыз: 500 г шампиньон саңырауқұлағы, 3 орташа пияз, 5 кесе сорпа (текшеден алуға болады), 1 түйір сарымсақ, бір шоқ аскөк, 2 ас қасық. л сары май немесе маргарин, тұз, бұрыш, соя соусы, 1 ас қасық. л шие ликері (мерекелік дастарханға арналған). Сарымсақты аршып, майдалап тураңыз. Пиязды тазалап, кішкене текшелерге кесіңіз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, безендіру үшін 8 бөлікті бір жаққа қойыңыз, ал қалғанын 4 бөлікке кесіңіз. Табада 2 ас қасық сары майды (немесе маргаринді) қыздырыңыз. Саңырауқұлақтарды, сарымсақты, пиязды (және қаласаңыз - балдыркөк) салып, бірнеше минут қайнатыңыз. Осыдан кейін, сорпамен жабыңыз, қайнатыңыз және дәміне қарай дәмдеңіз. Баяу отта 30 минут қайнатыңыз. Үстіне шие ликерін құйыңыз. Оттан алыңыз және қақпақтың астында тағы 30 минутқа қалдырыңыз. Електен өткізіп, тағы бір рет қайнатыңыз. Қалған шампиньондарды жұқа тілімдерге бөліп, сорпаға қыздырыңыз. Аскөкті шайыңыз және қызмет етер алдында сорпаға себіңіз.