Саңырауқұлақтар мен бадам қосылған омлет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Көбік пайда болғанша шайқауды жалғастырыңыз. Пияз қуырылған табаны қыздырыңыз да, оған жұмыртқа массасын құйыңыз. Масса түбіне жабысып қалмас үшін 1 минут араластырыңыз және шайқаңыз. Жұмыртқалар түбінде біршама қатып, үстіңгі жағы әлі ылғалды болған кезде, омлеттің ортасына бадам мен 12 саңырауқұлақты салыңыз. Содан кейін оны шанышқымен орап, қыздырылған табаққа салыңыз да, қалған саңырауқұлақтар мен ақжелкенмен безендіріңіз. ЕСКЕРТПЕ: 1/4 шай қасық эстрагонды 2 ас қасық маймен араластырып, қоспаны 30 минутқа қалдырып, эстрагон майын жасаңыз. 1 ас қасық эстрагон майы 1/2 шай қасық майдалап туралған пияз 20 кішкене саңырауқұлақ (барлық рецепттердегі саңырауқұлақтар сөзі тек шампиньондарды білдіреді) 4 ас қасық сары май 1/3 кесе тұтас бадам 4 ірі жұмыртқа 2 ас қасық кілегей дәміне қарай тұз бен бұрыш Ақжелкеннің немесе су крессінің 1 бұтағы Эстрагон майын омлетке арналған табада ерітіп, майдалап туралған пиязды аздап қуырыңыз. Бөлек табада саңырауқұлақтарды (аяқтары жоқ) 2 ас қасық сары майға салып, ылғалдылығын жоғалтқанша қуырыңыз. Оларды бір жаққа қойыңыз. Табаға тағы 2 ас қасық сары майды салып, бадамды қызарғанша қуырыңыз. Бір жаққа қойыңыз. Жұмыртқаны ыдысқа құйып, 1-2 минут шайқаңыз, шарап, кілегей, тұз және бұрыш қосыңыз.