Бургундия стилінде пісірілген жұмыртқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дереу қызмет етіңіз (екі адамға). 1 кесе Бургундия шарабы 1/2 кесе сиыр сорпасы 1 кішкене лавр жапырағы 1 1/2 шай қасық майдалап туралған жасыл пияз 1 ақжелкен бұтағы 1/2 шай қасық тұз 1 ұнтақталған қара бұрыш дәні 2 ағылшын дөңгелек тоқаш 4 үлкен жұмыртқа 1 ас қасық сары май 1 ас қасық ұн. Шарап пен сорпаны таяз кастрюльге қайнатыңыз да, баяу отта тұруға қалдырыңыз. Лавр жапырағын, пиязды, ақжелкенді, тұзды және бұрышты қосыңыз. Тоқаштарды тостерде кесіңіз және қуырыңыз. Браконьерлік жұмыртқаны қайнаған қоспада қайнатыңыз, және олар дайын болған кезде оларды абайлап алып тастап, қуырылған тоқаштарға жіберіңіз. Оларды пешке жылыту үшін қойыңыз. Сары майды ұнмен пастаға мұқият сүртіңіз. Оны жұмыртқа қайнатылған сұйықтыққа салыңыз да, қоспаны бірнеше минут қайнатыңыз, тұздық қоюланғанша үздіксіз араластырыңыз. Оны жұмыртқаның үстіне құйыңыз.