Балдан жасалған пряниктер 1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 жұмыртқа, 150 г қант, 3/4 кесе бал, 150 г маргарин, 1 шай қасық даршын, 1/2 шай қасық қалампыр немесе зімбір, 1/4 шай қасық үгітілген мускат жаңғағы, 2 ас қасық. туралған қантталған жемістердің қасықтары, 2 ас қасық. туралған жаңғақтардың қасықтары, 500 г ұн, 2 шай қасық наубайшы ұнтағы. Декорация үшін ақ немесе түрлі-түсті глазурь. Жұмыртқаны қантпен шайқаңыз. Балды маргаринмен бірге қыздырыңыз, суытып, ұрылған жұмыртқамен араластырыңыз, туралған дәмдеуіштерді, қантталған жемістерді, жаңғақтарды және ұнды пісіру ұнтағымен араластырыңыз, біртекті қамыр илеңіз. Қамырды кем дегенде 30 минутқа қалдырыңыз, содан кейін одан әбзелдерді орап, кішкене бөліктерге кесіңіз. Бөлшектерді шарларға айналдырыңыз, оларды майланған параққа салыңыз, тегіс болу үшін аздап басыңыз және қалыпты отта пісіріңіз. Тұмшапештен алыңыз және бетін қант глазурімен жабыңыз.