Бордо стиліндегі асшаяндар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кәстрөлді мезгіл-мезгіл шайқаңыз. Асшаяндарды қыздырылған табаққа салыңыз. Ақжелкен мен лавр жапырағын сұйықтықтан алыңыз да, көлемін екі есе азайту үшін қайнатуды жалғастырыңыз. Ұнды тәтті сары маймен араластырып, сұйықтыққа қосыңыз. Тұздықты қоюлату үшін отқа 3-4 минутқа қойыңыз және оны асшаяндардың үстіне құйыңыз. 2 фунт жаңа асшаян 2 ас қасық сары май 1 майдалап туралған немесе үгітілген сәбіз 2 пияз, майдалап туралған 1 түйір сарымсақ, майдалап туралған 1 бұтақ ақжелкен 1 лавр жапырағы 1 шай қасық тұз 1/2 кесе құрғақ ақ шарап 1/4 кесе коньяк 1 шай қасық ұн 1 ас қасық тәтті май Асшаяндарды тазалаңыз және шайыңыз. Сары майды үлкен, түбі қалың кастрюльде ерітіңіз. Оған сәбіз, пияз, сарымсақ, ақжелкен мен лавр жапырағын салып, кішкене отқа 15 минут қоямыз, кейде араластырамыз. Асшаяндарды, тұзды, шарапты және коньякты қосып, қоспаны 6-7 минут қайнату үшін отты арттырыңыз.