Үйрек карри
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы ЕСКЕРТПЕ: сорпа үшін үйрек тұқымынан сүйектерді, теріні және қалған етті кастрюльге салып, ақжелкенді, тимьянды, лавр жапырағын және пиязды қосып, 2 1/2 кесе су мен 1/2 кесе құрғақ ақ шарапты құйып, қайнатыңыз. Отты азайтып, 1 сағат бойы пісіруді жалғастырыңыз. Кем дегенде 2 кесе сорпаны жасау қажет болса, көбірек су мен шарап қосыңыз. 5 орташа пияз, туралған 1/4 фунт саңырауқұлақтар, туралған 3 ас қасық сары май 1 кесе алма, туралған 3 ас қасық ұн 1/2 шай қасық тұз 1/4 шай қасық жаңа ұнтақталған қара бұрыш 1 ас қасық карри ұнтағы 3 кесе туралған пісірілген үйрек 2 кесе үйрек сорпасы 2 кесе пісірілген күріш 1/2 кесе мейіз 3 ас қасық коньяк Пияз мен саңырауқұлақтарды сары майға үлкен табада 10 минут қайнатыңыз. Алма, ұн, тұз, бұрыш және карри ұнтағын араластырыңыз. Жақсылап араластырыңыз және тағы 5 минут араластыра отырып, отта ұстауды жалғастырыңыз. Пісірілген үйрек пен сорпаның бөліктерін қосып, баяу отта тағы 30 минут қайнатыңыз. Мейізбен араластырылған және коньяк құйылған күрішпен бірге қызмет етіңіз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Үйрек карри пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 10 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz