Үйрек карри
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы ЕСКЕРТПЕ: сорпа үшін үйрек тұқымынан сүйектерді, теріні және қалған етті кастрюльге салып, ақжелкенді, тимьянды, лавр жапырағын және пиязды қосып, 2 1/2 кесе су мен 1/2 кесе құрғақ ақ шарапты құйып, қайнатыңыз. Отты азайтып, 1 сағат бойы пісіруді жалғастырыңыз. Кем дегенде 2 кесе сорпаны жасау қажет болса, көбірек су мен шарап қосыңыз. 5 орташа пияз, туралған 1/4 фунт саңырауқұлақтар, туралған 3 ас қасық сары май 1 кесе алма, туралған 3 ас қасық ұн 1/2 шай қасық тұз 1/4 шай қасық жаңа ұнтақталған қара бұрыш 1 ас қасық карри ұнтағы 3 кесе туралған пісірілген үйрек 2 кесе үйрек сорпасы 2 кесе пісірілген күріш 1/2 кесе мейіз 3 ас қасық коньяк Пияз мен саңырауқұлақтарды сары майға үлкен табада 10 минут қайнатыңыз. Алма, ұн, тұз, бұрыш және карри ұнтағын араластырыңыз. Жақсылап араластырыңыз және тағы 5 минут араластыра отырып, отта ұстауды жалғастырыңыз. Пісірілген үйрек пен сорпаның бөліктерін қосып, баяу отта тағы 30 минут қайнатыңыз. Мейізбен араластырылған және коньяк құйылған күрішпен бірге қызмет етіңіз.