Шампиньондары бар белдік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Алыңыз: 1 кг шошқа еті (ысталмаған), 2 ас қасық. л өсімдік майы, 1 ас қасық. л ұн, 150 г шампиньон саңырауқұлағы, 1 ас қасық. л аршылған жаңғақ, 1 ас қасық. л сары май, 30 г желкек, 1 сарысы, тұз, бұрыш. Саңырауқұлақтарды аршып, майдалап турап, сары майға қуырыңыз. Белді жуыңыз және қажет болған жағдайда сүйектен бөліңіз. Толтыруды жасаңыз. Шампиньондарды желкек, жаңғақ және жұмыртқаның сарысымен араластырыңыз. Дәміне қарай дәмдеңіз. Өткір пышақпен белде ойық ("Қалта") жасап, оған салманы салыңыз. Етті ұнға айналдырыңыз, қатты қыздырылған майға қызартыңыз. 50-60 минут пісіріңіз, мезгіл-мезгіл етті пісіру процесінде пайда болған шырынмен құйыңыз.