Бұзау етінен жасалған гуляш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 250 г бұзау еті (шпатель), 10 г күнбағыс майы, 1 кішкене пияз, 5 г ұн, тұз, ұнтақталған тәтті қызыл бұрыш, майоран, 20 г томат пастасы.
Сипаттамасы Етті жуыңыз, таза майлықпен құрғатыңыз және үлкен текшелерге кесіңіз. Пиязды турап, қыздырылған майға қызарғанша қуырыңыз, бұрыш, ет кесектерін және томат пастасын қосыңыз. Жақсылап қуырыңыз, су құйыңыз және дайын болғанға дейін қақпақпен қайнатыңыз. Дайын етті алып тастаңыз, қалған шырынға ұн қосыңыз, қайнатыңыз, ет сорпасын қосыңыз (текшеден алуға болады) және 4-5 минут қайнатыңыз. Етті кастрюльге салыңыз, майоран қосыңыз, араластырыңыз және бәрін бірге отта ұстаңыз. 1 порция - 1047 кдж/249 ккал. Б-21,4 г, Ж-15 г, У-6,4 г.