Көкөністер қосылған қуырылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 180 г жұмсақ нан, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, 1 болат. қасық еріген сары май, 250 г пияз, сәбіз (1"60 г), ақжелкен тамыры (160 г), 1/2 шай. ұнтақталған тәтті бұрыш қасықтары, майоран бұтағы, ақжелкен бұтағы, 1/2 ли- монның үгітілген қабығы, 250 мл бұзау сорпасы, пияз (80 г), балдыркөк (80 г), 120 г қаймақ, 50 г салқындатылған сары май, 1 табын. майдалап туралған каперстердің қасықшасы
Сипаттамасы Дайындау уақыты: 1 шай қасық. Бір порцияда 420 ккал 1. Етті жуыңыз, құрғатыңыз, қабырғасымен ақырын шайқаңыз және оны аздап тұздап, бұрыш салып, қыздырылған үстіңгі майға екі жағынан қуырыңыз. Табадан алыңыз 2. пешті 200-ге дейін қыздырыңыз".Пиязды ірі турап тураңыз. Сәбіздің жартысын текшелерге, ал ақжелкен тамырларының жартысын тілімдерге кесіңіз. Пиязды қуырудан алынған шырындарға қуырыңыз. Сәбіз мен ақжелкенді қосып, аздап сөндіргеннен кейін бәрін тәтті паприка, майоран, үй жануарлары мен лимон қабығымен дәмдеңіз. 3. Сиыр етінің кесектерін көкөністердің үстіне қалыпқа салыңыз, үстіне сорпаны құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және пеште 1 сағат қайнатыңыз. 4. Қалған сәбізді, ақжелкен мен пиязды 5 см кесектерге бөліп, тұзды суға 5 минут қайнатыңыз. Ал пиязды тұзды суға 2 минут қайнатыңыз. 5. Етті қалыптан шығарып, жылы жерге қойыңыз. Ал қалған көкөністер мен қуырудан алынған шырынды миксердің көмегімен пюре етіп шайқаңыз, електен өткізіп, қаймақ қосыңыз. Пюрені қайнатыңыз және оны сары май үлпектерімен аздап шайқаңыз, тұз бен бұрыш қосыңыз. 6. Қайнатылған көкөністерді дуршлагқа тастаңыз да, олардың жартысын капермен араластырып, көкөніс тұздығына салыңыз. Қуырылған сиыр етін тұздыққа салыңыз, үстіне қалған қайнатылған көкөністерді жайыңыз. Гарнир ретінде кеспеге қызмет етуге болады.