Сиыр етінен жасалған алмондегтер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 750 г сиыр еті, 1 дана жаңа піскен шошқа майы, 100 мл сүт, 80 г нан үгіндісі, 1 түйір сарымсақ, 1 түйір ақжелкен, 2 тауық жұмыртқасы, бидай ұны, 1 пияз, 50 г сары май, 0,5 л сиыр сорпасы, 1 г ұнтақталған қара бұрыш, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы (тағамдар: португалша) Сиыр етінің етін кесектерге бөліп, майдалап туралған шошқа майы мен сүтке малынған нан үгіндісімен араластырыңыз. Барлығын ет тартқышта ұнтақтаңыз, туралған ақжелкен мен сарымсақты, тұзды, бұрыштың жартысын және ұрылған жұмыртқаны қосыңыз. Барлығын жақсылап араластырыңыз да, тартылған етден кішкене шарлар жасаңыз, оларды ұнға айналдырыңыз. Кәстрөлге майдалап туралған пиязды, бұрыштың қалған бөлігін және майды салыңыз. Пияз алтын түске ие болған кезде, сорпаны құйып, алынған бадамдарды салыңыз. Баяу отта қайнатыңыз. Гарнир ретінде картоп пюресін ұсыныңыз.