Жамбалая (креол күріш тағамы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 250 г күріш, 500 г вена шұжықтары, ветчина, 1 үлкен пияз, 1 бас сарымсақ, 400 г қызанақ, 1 түйір ащы бұрыш, 2 түйір тәтті паприка, тұз, қара және қызыл ұнтақталған бұрыш, 3 ас қасық. сары май немесе маргарин қасықтары.
Сипаттамасы (тағамдар: Американдық (АҚШ)) 2 ас қасық қыздырыңыз. сары май немесе маргарин қасықтары мен майдалап туралған пияз мен сарымсақты, сондай-ақ жұқа сақиналарға кесілген тәтті бұрыш түйіршіктерін қуырыңыз. Тазартылған, туралған қызанақты қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Шұжықтарды кесектерге, ветчинаны текшелерге бөліп, қалған майға қуырыңыз. Алынған қызанақ-пияз тұздығымен араластырыңыз және дәмдеуіштермен дәмдеңіз. Пісірілген ұсақталған күрішті кастрюльге салыңыз, үстіне тұздық құйыңыз да, пешке 15 минут пісіріңіз.