Көкөніс уылдырығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 1 Кг баклажан үшін дәміне қарай 500 г тәтті бұрыш, 500 г пияз, 1 кг жақсы піскен қызанақ, 150 г алма, бір шай қасық қант және тұз қажет.
Сипаттамасы Кең таяз ыдыста 200 мл өсімдік майын қыздырып, үстіне бу пайда болған кезде майдалап туралған пиязды салыңыз. Пияз алтын түске боялған кезде (бірақ ешбір жағдайда оны қатты пісіруге болмайды), майдалап туралған піскен қызанақты қосыңыз. Ыдысты қақпақпен жабыңыз, қызанақты баяу отта қайнатуды жалғастырыңыз, кейде араластырыңыз. Содан кейін бір мезгілде оларға қабығымен бірге кішкене текшелерге кесілген баклажандарды, тұқымдарды алып тастайтын майдалап туралған болгар бұрышын және ірі үккіште үгітілген алмаларды қосыңыз. Мұның бәрін араластырыңыз және баяу отта сөндіріңіз, жиі араластырыңыз. Баклажандар жұмсақ болған кезде, артық су булануы үшін қақпақты сырғытыңыз. Баклажандармен бірге ыстық бұрыштың қабығын да салыңыз (тұтас), бірақ ол жарылып кетпес үшін араластырған кезде мұқият болыңыз. Сөндіру кезінде ол аздап жанатын жағымды дәм береді. Уылдырықты қажетті қалыңдыққа жеткенше баяу отта біркелкі пісіру керек. Пісірудің соңында ұнтақталған қара бұрыш пен қант қосыңыз. Қайнаған уылдырықты банкаларға құйыңыз, олар дереу герметикалық түрде жабылады және 20 минут зарарсыздандырылады. Уылдырықты зарарсыздандырмай-ақ сақтауға болады, егер ол қатты қоюланса.