Баклажаннан жасалған уылдырық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг баклажан үшін - 1 кг қызанақ, 300 г пияз, толық емес қасық тұз, әрқайсысы 1,5 ас қасық. қасық қант және сірке суы.
Сипаттамасы Баклажандарды аршып, текшелерге кесіңіз де, өсімдік майына қуырыңыз. қақпақтың астында жартылай дайын болғанға дейін. Шырын сыққыштан өткізілген үгітілген немесе үгітілген қызанақты қосып, бұқтыруды жалғастырыңыз. Масса қалыңдаған кезде пиязды, тұзды, қантты дәміне қарай қосып, тағы 10-15 минут қайнатыңыз. Егер уылдырық өткір ұнаса, 1 ас қасық қосыңыз. қасық 6% сірке суы. Уылдырықты банкаларға салыңыз да, ораңыз. Егер уылдырық тағамға дайындалса, бұқтыру кезінде болгар бұрышын қосуға болады.