Саңырауқұлақ уылдырығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Саңырауқұлақ уылдырығы әртүрлі тұздалған немесе құрғақ пісірілген саңырауқұлақтардан дайындалады. Тұздалған саңырауқұлақтарды шайып, су ағып кеткеннен кейін майдалап тураңыз, содан кейін пиязды турап, өсімдік майына аздап қуырыңыз, суытып, саңырауқұлақтармен араластырыңыз, аздап бұрыш қосыңыз. Пісірілген құрғақ саңырауқұлақтардан уылдырық дәл осылай дайындалады. Ащы дәм үшін лимон шырынын немесе сірке суын, тұз бен бұрышты қосып, уылдырықтың үстіне майдалап туралған көк пиязды себуге болады. 250 г тұздалған саңырауқұлақтар үшін (немесе 50 құрғақ) - 1 бас пияз, 1-2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары.