Сорпалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сорпалардың дәмі көп жағдайда олар дайындалған сорпалардың сапасына байланысты. Сондықтан сорпаларды дайындау әдісінің маңызы зор. Аспаздық тәжірибеде негізінен ет бульоны (Сүйек - ет сүйектерінен, ет - ет және сүйектерден), балық (Тағамдық балық қалдықтарынан - бастардан, сүйектерден, теріден және желбезектерден немесе өңделген балықтан), саңырауқұлақ сорпасы (Кептірілген саңырауқұлақтардан). . Сонымен қатар, көкөніс қайнатпаларында түрлі сорпалар дайындалады. Бұл сорпалар құнарлы, сіңімділігі жоғары, сондықтан диеталық тағамға әсіресе қолайлы. Сорпаларға арналған сорпалар концентрацияланған түрде қайнатылады. 1 кг ет өнімдерінен және балықтан алынатын тамақ қалдықтарынан концентрацияланған сорпаның шығымы 1 литр, ал саңырауқұлақ сорпасы 1 кг кептірілген саңырауқұлақтардан 5 литр құрайды. Қойылтылған ет және балық сорпалары сорпаларды сүйектерге, ет және балық өнімдеріне арналған макетте көрсетілген мөлшерде пісіру үшін қолданылады. Мысалы, егер макетте сорпаның бір порциясына 50 г сүйек көрсетілсе, онда 50 г сорпаны алыңыз. Концентрленген саңырауқұлақ сорпасы қалауда көрсетілген саңырауқұлақтардан бес есе көп алынады. Мысалы, концентрацияланған саңырауқұлақ сорпасының бір порциясына 5 г саңырауқұлақ мөлшерінде 25 г қабылдау керек.