ЫСТЫҚ СОРПАЛАР
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ыстық сорпалар тобына әртүрлі ет, балық өнімдерінен, көкөністерден, бұршақ дақылдарынан, сорпалардағы жарма макарондарынан, сүттен және судан дайындалған сорпалар жатады. Дайындау әдісіне сәйкес ыстық сорпалар жанар-жағармай, пюре сорпалары және мөлдір болып бөлінеді. Қызмет көрсетер алдында ыстық сорпалардың температурасы кем дегенде 75 С болуы керек. Мөлдір сорпаларды, пюре сорпаларын және гарнирлерді ыстық күйінде сақтау үшін су моншалары қолданылады. Жанармай құю сорпалары су моншасында немесе пештің бортында екі сағаттан артық сақталмайды, өйткені сақтау кезінде олардың сапасы тез нашарлайды.