Көкөністер мен крутондар қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ет сорпасы - 400, крутондар үшін: бидай наны - 50 г, сәбіз - 70 г, ірімшік - 5 г, май - 12 г, қант - 1 г.Сәбізді белдеулеріне турап, тұз бен қант қосып, сары маймен және аз мөлшерде сорпамен қайнатыңыз. дайындық туралы, сондықтан пісірудің соңында барлық сұйықтық буланып кетеді. Қалыңдығы 5 мм бидай нанынан жасалған тосттарды екі жағынан сары майға қуырып, үстіне сәбіз қабатын салып, үгітілген ірімшік себіңіз, май тамызып, пеште қызартыңыз. Крутондарды 1-1,5 см аралықпен бір қатарда таяз қуыруға арналған табаға салыңыз, ет сорпасын маймен құйыңыз да, пешке 12-15 минутқа қойыңыз. Крутондарды табаққа салыңыз, мөлдір сорпаны құйыңыз. Сондай-ақ, көкөністер мен шөптердің әртүрлі жиынтықтары бар сорпаларды дайындауға болады, мысалы, шалқан, картоп, кәді, ақ қырыққабат немесе савой қырыққабаты және қызылша шыңдары. Рұқсат етілгеннен кейін көкөністерді ұсақтап, дәміне қарай дәмдеуге болады және жоғарыда көрсетілгендей жалғастыруға болады.