Ет құймақтары бар сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ет - 600 г, пияз - 50 г, сәбіз - 50 г, ақжелкен, құймақ үшін: жұмыртқа - 3 дана., ұн - 50 г, сүт - 300 г, тұшпара үшін: бұзау - 500 г, кілегей - 400 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Сорпаны қуырылған тамырлар мен пиязбен пісіріңіз. Тұшпараны дайындаңыз: бұзауды ет тартқыштан 3 рет өткізіп, ыдысқа салыңыз, тоңазытқышқа 30 минутқа қойыңыз, содан кейін біртіндеп суық кремді құйып, жұмсақ болғанша ағаш қасықпен үздіксіз шайқаңыз. Тұз, бұрыш себіңіз, жақсылап илеңіз. Төртбұрыш түрінде кесілген құймақтарды осы қоспамен жұқа қабатпен жайыңыз, содан кейін құймақтарды тығыз орамдарға орап, маймен майланған табаға салыңыз, қақпағын жауып, буға 20 минут қойыңыз, сонда тартылған ет жақсы қайнатылады. . Қызмет көрсетер алдында толтырылған құймақтарды әрқайсысын 3 бөлікке бөліп, сорпа ыдысына салыңыз да, тамыры бар сорпаның үстіне құйыңыз. Көкөністер қосылған сорпа (Крутондарда) Ет сорпасы - 400 г, сәбіз - 30 г, репа - 20 г, ақ қырыққабат немесе савой қырыққабаты - 30 г, пияз - 10 г, ірімшік - 5 г, май - 12 г.Көкөністерді жолақтарға кесіңіз, қырыққабатты күйдіріңіз және бәрін бірге аздап құтқарыңыз, тұз қосып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз, осылайша пісірудің соңында барлық сұйықтық буланып кетеді. Қалыңдығы 5-6 мм болатын бір-екі тілім нанды (Қабығын кеспей) екі жағына сары маймен қуырып, үстіне көкөністер қабатын салып, үгітілген ірімшік себіңіз, маймен себіңіз де, пеште пісіріңіз. Крутондарды бір қатарға 1- 1,5 см аралықпен қуыруға арналған табаға салыңыз, ет сорпасын маймен құйыңыз да, пешке 12-15 минутқа қойыңыз (Крутондар жақсы ісінуі керек). Қызмет көрсету кезінде табаққа крутондарды салыңыз да, мөлдір сорпаны құйыңыз. Сондай-ақ, көкөністер мен шөптердің әртүрлі жиынтықтары бар сорпаларды дайындауға болады. Көкөністерді тілімдерге кесуге болады, ал рұқсат етілгеннен кейін турап, дәміне қарай дәмдеңіз және жоғарыда көрсетілгендей жалғастырыңыз.