Ет қосылған қатпарлы пирогтары бар сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті - 1,5 кг, пияз - 50 г, сәбіз, ақжелкен - әрқайсысы 30 г, ақжелкен мен аскөк - 5 г, су - 1 л, дәміне қарай тұз, қамырға: еріген сары май - 200 г, ұн - 200 г, су - 150 г, тұз - 10 г, тартылған ет үшін: сорпадан қайнатылған ет, пияз - 50 г, жұмыртқа - 3 дана., қуыруға арналған май - 20 г, сорпа - 250 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш б. Жуылған етті сүйектен бөліп, кішкене бөліктерге бөліп, кастрюльге келесі ретпен салыңыз: түбіне ұзынынан кесілген барлық сүйектерді, олардың үстіне ет кесектерін салыңыз. Етті толығымен жабу үшін суық сумен жабыңыз. Кәстрөлді кішкене отқа қойыңыз. Қайнаған сорпадан барлық көбікті қасықпен мұқият алып тастаңыз, сонда сорпа толығымен тазартылады. Сорпаны тұздап, оған ашық алтын түске дейін майға қуырылған туралған тамырлар мен пиязды батырыңыз. Бір уақытта жасыл желектерді де төмендетіңіз. Сорпа бар кастрюльді баяу отқа қойыңыз, сонда сорпа қайнамайды, мұндай отта ет жақсы булануы үшін сорпа 2,5-3 сағат болуы керек. Барлық майды дайын сорпадан алып тастаңыз, сорпаны дуршлагқа салынған дымқыл майлық арқылы сүзіп алыңыз, қайтадан қайнатыңыз. Шыныаяқтарда, пирогтармен бірге қызмет етіңіз. Бәліштерді дайындау. Ұнды ыдысқа салыңыз, ортасында құдық жасаңыз және оған тұзды су құйыңыз. Пышақтың көмегімен ұнды қаймақ консистенциясына жеткенше сумен араластырыңыз. Қамырды қолыңызбен жақсылап илеңіз (ол тегіс болуы керек), оны кептірмеу үшін сүлгімен жабылған тоңазытқышқа салыңыз. Мұздатылған қамырды қалыңдығы жарты саусақ тәрізді қабатқа жайыңыз, үстіне май жағыңыз, оған жайылған қамырдың пішінін беріңіз, бірақ көлемі жағынан кішірек. Сары майды барлық жағынан жабу үшін қамырды шымшып, оны жұқа етіп жайып, аздап ұн себіңіз. Үш есе бүктеп, тоңазытқышқа 10-15 минутқа қойыңыз, шеттерін илектеу түйреуішпен тегістеңіз. Содан кейін қамырды алып тастаңыз және жайыңыз, ұзындығы бойынша 2 рет бүктеңіз, жайылған кезде төселген шеті әрқашан оң жақта болуын қадағалаңыз. Қамырды қайтадан тоңазытқышқа 20-25 минутқа салып, қайтадан 2 рет жайыңыз, қайтадан тоңазытқышқа 20 минутқа қойыңыз, қайтадан 2 рет жайыңыз және тоңазытқышқа 20 минутқа қойыңыз, содан кейін соңғы рет қалыңдығы жарты саусақ қабатына жайыңыз. . Шыныаяққа немесе шыныаяқтың арнайы ойығына кесіңіз. Дөңгелектердің жартысына слайдпен тартылған етті - қатты пісірілген жұмыртқалардың дөңгелектерін салыңыз, оларды салмасы жоқ қамыр шеңберлерімен жабыңыз, қамырды тартылған ет бар жерде стақанмен басыңыз. Пирогтарды жұмыртқамен майлап, ыстық пешке салыңыз. Олар қызарған кезде және парақтан еркін шыққан кезде,