Ет пен жұмыртқа қосылған пирог
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қайнатылған немесе қуырылған ет 800 г, сары май 100 г, пияз 1, жұмыртқа 3, сорпа 1/2 кесе, қышқыл қамыр.
Сипаттамасы Қышқыл немесе қатпарлы қамырды дайындаңыз. Сонымен қатар, пиязды ұсақтап турап, майға қуырыңыз, туралған немесе ет тартқыштан өткізілген етті табаға салыңыз, май, сорпа, тұз қосып, пиязбен тез қыздырыңыз. Ет салқындаған кезде оған туралған қайнатылған жұмыртқаны қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Дайындалған қамырды екі тортқа жайыңыз. Бір тортқа ұн себіңіз, төртке бүктеп, үстелден маймен майланған пісірме табаққа салыңыз. Қамырды жайыңыз, үстіне дайындалған салманы біркелкі қабатқа жайыңыз, торт дұрыс пішінге ие болуы үшін шеттерін бүктеңіз. Пирогты екінші шелпекпен жауып, шеттерін қысыңыз. Тортқа 1/2 сағат бойы дәлелдеме беріңіз, жұмыртқамен майлаңыз және тортты шанышқымен бірнеше жерден тесіп, пешке пісіруге қойыңыз.