Мейіз және жаңғақ қосылған пирог
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бидай ұны - 1 кг. Аршылған жаңғақ - 300 гр. Тұқымсыз мейіз - 2 кесе Еріген сары май - 1,5 кесе. Қант - 2 кесе. Қою қант шәрбаты - 0,5 кесе. Дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Ұннан, тұздан және судан қамыр илеңіз. Қуыруға арналған табаға 2 ас қасық салыңыз. еріген сары май қасықтары және ол қыза салысымен сұрыпталған, жуылған мейізді құйып, ісінгенше қайнатыңыз. Содан кейін оттан алыңыз, ұсақталған немесе ет тартқыштан өткізілген грек жаңғағын, түйіршіктелген қантты қосып жақсылап араластырыңыз. Дайын қамырды төрт бірдей бөлікке бөліп, олардың әрқайсысын жіңішке етіп жайыңыз. Алынған қабаттардың бірін пісіру парағына салыңыз, ұн себіңіз, еріген сары маймен жақсылап майлаңыз, үстіне жаңғақ-мейіз қабатын салыңыз, содан кейін келесі қабатты, толтыруды және т.б. және соңғы қабатпен жабыңыз. Содан кейін шеттерін қысыңыз, үстіне бұрын сумен немесе сүтпен шайқалған сарысын жағыңыз, қамырға пышақпен гауһар тастармен таяз тіліктер жасаңыз және пеште пісіріңіз. Торт пісірілген кезде, тіліктерді тереңдетіп, торттың үстіне қою қант шәрбатын құйып, қайтадан пешке бір секундқа қойыңыз (әйтпесе торт қатып қалады).