Тосап қосылған бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Өнімдер: 125 г. Қант, 2-3 жұмыртқа, 1 стакан кез келген сұйық джем (біртекті масса), 1 шай қасық сода, 1 стакан қаймақ немесе айран, 2-3 стакан ұн, қамыр құймақ тәрізді болады (ұн мөлшері джемнің тығыздығына байланысты).
Сипаттамасы Дайындау: Қамырды құймақ сияқты илеңіз. Парақты маргаринмен майлаңыз, бірақ түбіне пергамент қағазын салған дұрыс. 150-180 градус температурада 30-45 минут пісіріңіз. Сіріңкемен тексеруге дайындық (егер құрғақ болса - торт дайын). Үстіне глазурь немесе қант қосылған қаймақ құйыңыз. Глазурь: 5 шай қасық какао, 50 г. Сары май,3 ас қасық сүт, қантты (дәміне қарай) араластырыңыз, содан кейін қайнатыңыз. Глазурь мен торт салқындаған кезде - май жағыңыз.