Жарма жармасынан жасалған құймақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жарма жармасы 1/2 кесе, бидай ұны 1 кесе, сүт 2 кесе, сары май 50 г, жұмыртқа 2, қант 1 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сүтті қайнатыңыз және оған жарма ботқасын пісіріңіз (кесектерсіз). Сары майды дайын ботқа қосып, жақсылап араластырыңыз. 2 жұмыртқаның сарысын тұз бен қантпен сүртіңіз, оларды салқындатылған ботқа салыңыз, шпатламен жақсылап шайқаңыз. Содан кейін бұл массаға шайқалған жұмыртқаның ағын қосып, қайтадан араластырыңыз. Ұнды таза үстелге құйып, оны жұқа қабатпен тегістеңіз. Қасықпен дайындалған массаны (бөлек бөліктерге) ұнның үстіне қойып, одан құймақ торттарын жасаңыз. Құймақтарды майланған табада қуырыңыз. Бұл құймақтарға бал, қаймақ және джем ұсынған жақсы.