Қатпарлы ашытқысыз қамыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 50 г ұн, 50 г сары май, 20 г су, жұмыртқаның бестен бір бөлігі, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Ұнды електен өткізіп, бірнеше тамшы лимон қышқылымен су құйыңыз. Қамыр илеңіз, майлықпен жабыңыз, 10-15 минутқа қалдырыңыз. Осыдан кейін, қалыңдығы 1-1,5 см қабатқа жайыңыз, қамырдың ортасына иленген майды салыңыз, қамырды сары май ішінде болатындай етіп қысыңыз, майды қамырдың барлық жеріне тарату үшін мұқият жайыңыз., төртке бүктеп, қайтадан жайыңыз, қайтадан бүктеп, жайыңыз, 15-20 минутқа шығарыңыз. суыққа. Бұл процедураны тағы екі рет қайталаңыз (барлығы қамыр алты рет жайылады), содан кейін қамырды салқын жерге 20 минутқа қойыңыз. Осыдан кейін ол әртүрлі өнімдерді дайындауға дайын болады. Оларды жасамас бұрын оны дымқыл шүберекпен жабу керек.