Ащы крутондар қосылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы балдыркөк - 5 г, пияз - 4 г, қызылша - 100 г, жұмыртқа (ақуыз) - 1/8 дана, 9% сірке суы - 8 г, крутондар үшін: бидай наны - 50 г, ірімшік - 20 г, жұмыртқа - 1/5 дана., томат пастасы - 4 г, сары май - 5 г, ыстық қызыл бұрыш. Сүзілген ет сорпасын жеңілдетіңіз, аңнан, жіңішке туралған қызылшадан, сірке суынан және жұмыртқаның ақуызынан тартпа дайындаңыз. Жігіт енгізілгеннен кейін сорпаны қайнағанға дейін қыздырыңыз және 15-20 минут қайнатыңыз, пісірудің соңында қызыл ащы бұрышпен дәмдеңіз. Дәмін жақсарту үшін сорпаға аз мөлшерде қант қосуға болады. Дайын сорпадан майды алып тастаңыз, содан кейін ағызыңыз. Шошқаның қызыл түсі және қышқыл-тәтті дәмі болуы керек. Шошқа етін сорпа шыныаяқында ұсыныңыз, пирог тәрелкесінде бөлек, ащы крутондарға қызмет етіңіз. Сондай-ақ, сорпамен бірге пирожныйларға немесе қатпарлы қамырдан жасалған крутондарға қызмет етуге болады. Ащы ақ наннан жасалған крутондарды дайындау үшін кесектерді қалыңдығы шамамен 0,5 см болатын 4х6 см тіктөртбұрыштар түрінде турап, майға аздап қуырыңыз. Ірімшікті үккіштен өткізіп, томат пастасы, жұмыртқа және маймен араластырыңыз, көбірек дәмділік үшін қызыл ащы бұрыш қосыңыз. Алынған массаны қуырылған нан кесектеріне мұқият жағыңыз, оларды параққа салыңыз және пеште пісіріңіз.