Мөлдір сорпалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Барлық мөлдір сорпалардың негізі сиыр етінен, аң етінен немесе тауық етінен дайындалған күшті сорпа болып табылады. Күріш, жұмыртқа, тұшпара, вермишель және әртүрлі көкөністер көп жағдайда бөлек пісіріліп, қызмет етер алдында табақтарға салынып, үстіне ыстық сорпа құйылады. Бұл сорпаның мөлдірлігін сақтайды және сорпаға тартымды және тәбетті көрініс береді. Көкөністерді жолақтарға немесе текшелерге кесу керек. Мөлдір сорпалардың калориялығы негізінен олардың құрамына кіретін қосымша өнімдерге байланысты. Бірақ сорпада кездесетін экстрактивті заттардың едәуір мөлшері асқазан сөлінің бөлінуін күшейтеді, демек, тәбетті ашуға және сорпадан кейін тұтынылатын тағамның жақсы сіңуіне ықпал етеді. Мөлдір сорпалар, әсіресе, олардан кейін жоғары калориялы ет немесе балық тағамдары ұсынылған жағдайда ұсынылады.