Қарапайым омлет қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ет, тауық еті немесе ойын сорпасы - 400 г, сары май - 1 г, жұмыртқа - 1/2 дана, сүт - 25 г, шөптер. Шикі жұмыртқаны шайқауышпен аздап шайқаңыз және оларға біртіндеп салқын сүтті немесе сорпаны қосыңыз. Алынған қоспаны тұздап, електен өткізіп, маймен майланған қалыптарға құйыңыз. Омлетті су ваннасында 80- 85 С температурада немесе пеште судың қайнауына жол бермей пісіріңіз. Бөлшектелген пішінде омлетті 12-15 минут қайнатыңыз. Қайнағаннан кейін омлет тығыз консистенцияға ие болуы керек. Дайын омлетті 30 С дейін салқындатыңыз. Қызмет көрсету кезінде омлетті үлестірілген қалыптардан алыңыз (Омлет, үлкен қалыптарда қайнатылған, бөліктерге кесілген), табаққа салыңыз да, мөлдір сорпаны құйыңыз. Тағамның сыртқы түрін жақсарту үшін қайнатылған шпинаттың туралған жапырақтарын немесе күйдірілген ақжелкен жапырақтарын қосуға болады.