Саңырауқұлақ қосылған пицца
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр үшін: 2 кесе ұн, 200 г сары май, 200 г қаймақ, дәміне қарай тұз. Толтыру үшін: 500-600 г жаңа саңырауқұлақтар (немесе тұздалған), саңырауқұлақтарды қуыруға арналған 2-3 ас қасық май немесе өсімдік майы, 2-3 жұмыртқа, 1/2 кесе сүт, 1 ас қасық. л. лимон шырыны, дәміне қарай тұз, бұрыш, 2 ас қасық. л. майдалап туралған ақжелкен, 3-5 пияз. Сары май, қаймақ және ұннан қамыр илеңіз, 20 минутқа қалдырыңыз, науаның өлшеміне сәйкес қалыңдығы 0,6-0,7 см біркелкі қабатқа жайыңыз. Сол қамырдан флагелланы жайып, пиццаның бүйіріне жатқызыңыз, сарысымен майлаңыз. Қамырдың бетіне бөлек қуырылған және араластырылған саңырауқұлақтар мен пияздың салмасын біркелкі таратыңыз. Жұмыртқаны шайқаңыз, сүт, лимон шырынын араластырыңыз, тұз, бұрыш қосып дәмдеңіз, майдалап туралған жасыл ақжелкенді қосып, алынған массаны салманың үстіне құйыңыз. Дайын болғанға дейін пісіріңіз.