Хачапури-2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 200-250 г сүзбе, 150 г сары май, 1/2 ас қасық. л қант, 2 жұмыртқа, 1,5 кесе ұн, 200-300 г ірімшік, дәміне қарай сарымсақ (1 түйірден басына дейін). Сүзбе пакетін еріген сары маймен араластырыңыз, сірке суымен сөндірілген сода, түйіршіктелген қант, жұмыртқа қосыңыз. Ұнды қосып, илеңіз. Толтыру үшін ірімшікті үккіштен өткізіп, жұмыртқа мен қасық қаймақпен араластырыңыз, майдалап туралған сарымсақты қосыңыз. Қамырды 2 бөлікке бөліп, дөңгелек пирожныйлар түрінде жайыңыз. Толтырманы астыңғы тортқа салыңыз, үстіңгі торттың шеттерін астыңғы астына бүктеңіз. Үстіңгі жағын жұмыртқамен майлап, шанышқымен бірнеше жерден тесіңіз. 45 минут пісіріңіз.