Уылдырық салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сазан немесе шортан уылдырығы - 200 г, өсімдік майы - 300 мл, 2 лимон, газдалған су, пияз - 2 бас орташа мөлшерде, 20 зәйтүн, тұз.
Сипаттамасы Жаңа піскен балықтан алынған уылдырықты тұздап, тоңазытқышқа бір тәулікке қойыңыз. Қабыршақтарды кетіру үшін уылдырықты дуршлаг арқылы сүртіңіз, ыдысқа салыңыз да, ағаш қасықпен тез араластырып, аздап өсімдік майын қосыңыз. Тым қоюланған уылдырықты мезгіл-мезгіл аздап газдалған сумен сұйылтыңыз. Дәміне қарай дайын уылдырыққа лимон шырынын қосыңыз. Салатты табаққа салып, лимон тілімдері мен қара зәйтүнмен безендіріңіз. Өте майдалап туралған пиязды бөлек ұсыныңыз.