Қызылшадан алынған уылдырық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылшаны шайыңыз, пісіріңіз, тазалаңыз және ет тартқыштан өткізіңіз. Алынған пюреге қант, май, лимон қабығын салып, лимон шырынын (немесе сұйылтылған лимон қышқылын) сығыңыз. Мұның бәрін араластырыңыз да, кастрюльге отқа салыңыз (5-10 минут), масса күйіп қалмас үшін жиі араластырыңыз. Салқындағаннан кейін. Уылдырықты салат ыдысына салыңыз. 1/2 кг шикі қызылша үшін - 2-3 ас қасық. қант қасықтары, 2 ас қасық. сары май қасықтары, 1/2 лимон