Өзен балықтарының уылдырығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Көксеркенің, сазанның, көксеркенің жаңа уылдырығы - 300-400 грамм. Тұз, өсімдік майы - 100-200 мл, лимон шырыны - 50 мл, пияз - 2 орташа пияз.
Сипаттамасы Жаңа піскен балық уылдырығын қыздық пердеден тазалап, жақсылап тұздап, тоңазытқышқа 5-6 сағатқа қоямыз. Сары майды орташа мөлшердегі кастрюльге құйыңыз, уылдырықты жайыңыз да, миксермен ұруды бастаңыз. Шайқау процесінде лимон шырынын қосып, қажет болса май қосыңыз. Ақ көбік пайда болғанша 15-20 минут шайқаңыз. Соңына дейін майдалап туралған пиязды құйыңыз. Дайындау уақыты 20 мин.