Грильде қуырылған қыша қосылған форель
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 2 форель, әрқайсысы шамамен 225 г (мұздатылған болса - ерітілген), 15 мл бал, 15 мл дәнді қыша, 1 лимон.
Сипаттамасы Форельді жуып, іші мен сыртын құрғатыңыз. Грильді 5 минут бойы алдын ала қыздырыңыз. Балды, майды және қышаны кішкене ыдысқа салып, жақсылап шайқаңыз. Жарты лимоннан шырынды сығып, қабығын бор үккіштен өткізіп, қоспаға қосыңыз. Форельдің іші мен сыртын дайындалған май қоспасымен майлап, басынан құйрығына дейін ыстыққа төзімді таяз ыдысқа салыңыз. Форельдің үстіне май қоспасын құйыңыз. Лимонның қалған жартысын кесектерге бөліп, форельдің ішіне салыңыз. Форель ыдыстарын астыңғы сөреге қойыңыз. Форельді айналдыра отырып, 20% және гриль қосулы күйде 12 минут пісіріңіз.