Ірімшік қосылған лимон пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер 4 кішкене печенье, 225 г осетин ірімшігі (фета ірімшігі), 25 г жұмсартылған май, 50 г қант, 15 г бидай ұны, ұсақ үккіште үгітілген бір лимон қабығы, 150 мл қаймақ, 2 жұмыртқа
Сипаттамасы Пешті 180°C дейін қыздырыңыз. Шеттері түзу, ыстыққа төзімді ыдысқа май жағыңыз. Пергамент қағазды түбіне салыңыз. Печеньелерді кесіңіз де, түбі жабылғанша, бетін жоғары қаратып, ыдысқа салыңыз. Оларды түбіне басыңыз. Ірімшік пен майды ыдысқа салыңыз да, тегіс болғанша шайқаңыз. 15 г қантты сақтап, қалғанын ұнмен араластырып, ірімшік қосылған қоспаға қосыңыз. Қоспаға қаймақты біртіндеп құйып, үгітілген лимон қабығын қосыңыз. Жұмыртқаны жарып, ақуызды сарысынан бөліп, сарысын қоспаға шайқаңыз. Жұмыртқаның ағын қалған қантпен қоюланғанша шайқаңыз және араластырыңыз қоспасы. Қоспаны печеньеге жайып, бетін тегістеңіз. Ыдыстарды астыңғы сөреге (металл науаға) қойыңыз. 12 минут бойы 20% және 220°C ыстық ауа температурасында қызарғанша пісіріңіз. Ірімшік пирогының қыртысы жарылып кетпес үшін оны суытыңыз.