Ірімшік қосылған швед пісірілген тағамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 100 г ветчина, 75 г ірімшік, 450 г пісірілген картоп, 150 мл сүт, 1 түйір сарымсақ, бір шымшым ұсақталған мускат жаңғағы, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Ветчинаны ірі тілімдерге бөліп, ірімшікті үккіштен өткізіңіз. Картопты тазалап, әрқайсысын 1,25 см текшелерге кесіңіз. Картопты 45 мл суық суы бар ыстыққа төзімді үлкен кастрюльге салыңыз. Қақпақпен жабыңыз және араластырғаннан кейін микротолқынды пеште 5 минут пісіріңіз. Сүтті кішкене ыдысқа құйыңыз. Сарымсақты аршып, турап, бадам, тұз және бұрыш қосылған сүтке қосыңыз. Микротолқынды пеш режимінде 1 минут бойы пісіріңіз. Картопты құрғатып, ветчина қосып, үстіне сүт құйыңыз. Барлығын ыстыққа төзімді таяз ыдысқа салыңыз да, ірімшік себіңіз, пешке төменгі сөреге қойыңыз (металл табаққа). Картоп жұмсақ және қызарғанша 30% және 200°C ыстық ауа температурасында 20-25 минут пісіріңіз.