Қызыл және ақ бұршақ салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 430 г консервіленген ақ бұршақ, 430 г консервіленген қызыл бұршақ, 1 үлкен қызыл пияз, 2 түйір сарымсақ, 1 үлкен лимон, 30 мл зәйтүн майы, 30 мл туралған жаңа тимьян, 225 г консервіленген туралған қызанақ, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Екі сортты бұршақты елекке салыңыз да, оларды суық сумен шайыңыз. Суды төгіп тастаңыз. Пиязды аршып, жұқалап тураңыз. Сарымсақты аршып, тураңыз. Лимон қабығын ұсақ үккіште үккіштен өткізіп, целлюлозадан шырынды сығып алыңыз. Майды ыстыққа төзімді кішкене ыдысқа салып, пияз мен сарымсақты сол жерге салыңыз. Араластырыңыз, жабыңыз және 3 минут пісіріңіз. Тимьян, қызанақ, үгітілген лимон қабығы мен лимон шырынын қосыңыз. Қақпақпен жабыңыз және 3 минут бойы пісіріңіз. Бұршақтарды қосыңыз, қақпақпен жабыңыз және 4 минут пісіріңіз. Бөлме температурасына дейін суытыңыз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш себіңіз. Қытырлақ нан мен салат салатымен бірге қызмет етіңіз.