Прованс стиліндегі балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 1 кішкене пияз, 1 түйір сарымсақ, 10 мл зәйтүн майы, 1 кішкене қызыл немесе сары бұрыш, 230 г туралған қызанақ консервілері, 10 г кептірілген әр түрлі шөптер, 8 қара зәйтүн, тұз, бұрыш, 350 г жаңа піскен ақжелкен, 1 француз орамы, сарымсақ майы.
Сипаттамасы Пиязды аршып, жұқа тілімдерге кесіңіз. Сарымсақты аршып, тураңыз. Бұрышты екіге бөліп, сабағын, дәндерін және өзегін алып, етін кішкене бөліктерге бөліңіз. Пиязды, сарымсақты ыстыққа төзімді таяз ыдысқа салыңыз, май құйыңыз. Қақпақты жабыңыз және микротолқынды пеште 1 минут бойы пісіріңіз. Бұрыш, қызанақ және шөптерді қосыңыз. Араластырыңыз, қақпақпен жабыңыз және қайнағанша микротолқынды пеште 4-5 минут пісіріңіз. Балықты теріден және сүйектен бөліп, кішкене бөліктерге кесіңіз. Үстіне ыстық қоспаны құйыңыз. Нанды ыдыстың үстіңгі жағын жабатындай етіп жіңішке етіп тураңыз (қалған нанды балықпен бірге беріңіз). Нан кесектеріне сарымсақ майын жағып, оларды балықтың үстіне қойыңыз. Төменгі деңгейге қойыңыз. Нан алтын қоңыр түске айналғанша 50% және гриль қосулы күйде шамамен 8 минут пісіріңіз.