Балмен жылтыратылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер 1 кішкене пияз, 25 г сары май, бір шымшым ұнтақталған даршын, 25 г қуырылған, ұсақталған бадам, 25 г жаңа піскен нан үгіндісі, 25 г мейіз, тұз, бұрыш, 15 мг бал, 2 ірі сүйексіз тауықтың төс еті
Сипаттамасы Пиязды аршып, тураңыз. Майы бар кішкене ыдысқа салыңыз. Қақпақты жабыңыз және микротолқынды пеште 1 минут бойы пісіріңіз. Ұнтақталған даршын, бадам, нан үгіндісі мен кишмиш қосыңыз. Тұз, бұрыш қосып, жақсылап араластырыңыз. Балды микротолқынды пеш режимінде 10 секунд бойы қыздырыңыз. Пешті 180°C дейін қыздырыңыз. Тауықтың терісін етінен аздап бөліп, салмасын ет пен терінің арасына салыңыз. Тауықтың жұқа ұштарын бүктеп, кесектердің пішінін әдемі және ықшам етіп жасаңыз. Тауықты ыстыққа төзімді кішкене ыдысқа салыңыз да, оны балмен жабыңыз. Тауықтың үстіне 60 мл су құйыңыз. Тауықты астыңғы сөреге қойыңыз (металл табаққа). Толық дайын болғанға дейін 50% және 180° C ыстық ауа температурасында 20 минут пісіріңіз. Егер тауықтың үстіңгі жағы күйе бастаса, оны кішкене фольга парақтарымен жабыңыз.