Ланкашир стиліндегі бұқтырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер тауықтың 4 ет аяғы (шамамен 3/4 кг), 225 г пияз, майдалап туралған, 1 тіс. сарымсақ, ұсақталған, 4 бұтақ майдалап туралған балдыркөк, 1 дана бекон - 100 г, текшелерге кесілген, 1 ас қасық. зәйтүн майы немесе өсімдік майы қасық, майдағы 440 г консервіленген бұршақ, 28 г кептірілген француз пияз сорпасы, 1 ас қасық. қызанақ сірне қасық, 225 г ысталған голландиялық шұжық, қабығы жоқ, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы 1. Аяқтардағы теріні алып тастаңыз және сүйектерді алыңыз. 2. Пиязды, сарымсақты, балдыркөкті және туралған беконды сары маймен үлкен кастрюльге 3-5 (6) минут ішінде 1 немесе 2 рет араластыра отырып пісіріңіз. 3. Бұршақтарды қосыңыз. Сорпа қоспасы мен сірне қоспасын 150 мл қайнаған суға араластырып, араластыру кезінде кастрюльге құйыңыз. 4. Тауық етін қосып, араластырыңыз, саңылаумен жабыңыз және 9-13 (14) минут пісіріңіз. немесе балапан жұмсақ болғанша. Маусым. 5. Шұжықты 4 бөлікке кесіңіз. үстіне пісірілген тауықтың үстіне қойып, қақпағын жауып 2-3 (3, 5) минут пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде қытырлақ нан немесе жасыл салат қосыңыз. Толық қасық қара сірне мен кептірілген пияз сорпасының қоспасын қосу бұл тағамға дәстүрлі түрде ұзақ пісіру уақытын қажет етпестен нағыз француз дәмін береді.