Пісірілген устрицалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 6 ірі устрица (қабықсыз), 300 г су, пияз шеңбері, 6 түйір хош иісті бұрыш, бір шымшым тұз, 1 шай қасық лимон шырыны, 150 г қалың кілегей, 50 г үгітілген Чешир ірімшігі, 2 ас қасық. қасықтар, нан үгінділері, 6 - 8 жұқа тілім майлы бекон.
Сипаттамасы Устрицаларды жақсылап шайыңыз, үстіне су құйыңыз, пияз, хош иісті бұрыш, тұз және лимон шырынын қосыңыз. Кәстрөлді отқа қойыңыз, баяу қайнатыңыз және пешті өшіріңіз. Қақпақты жабыңыз және 5-7 минутқа қалдырыңыз. Содан кейін устрицаларды алып тастап, олардың ақ бөлігін 2-4 бөлікке бөліп, қызғылт бөлігін тұтас қалдырыңыз. Ыстыққа төзімді таяз ыдысқа салыңыз, үстіне тұз бен бұрыш қосылған кілегей құйыңыз. Ірімшік пен нан үгіндісіне себіңіз де, 180 ° C дейін қыздырылған пешке 15 минутқа қойыңыз. Бекон кесектерін қытырлақ болғанша қуырыңыз. Кесіп, дайын тағамның үстіне қойыңыз.