Қаймақ қосылған жасыл бұршақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Жаңа піскен жасыл бұршақ-1,250 кг, сары май-100 г, ұн - 1,5 ас қасық, қаймақ - 200 мл, пияз - 125 г, қант - 1 шай қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тұздалған қайнаған суға батырылған жаңа піскен жасыл бұршақты қайнатыңыз. Елекке аударыңыз және салқындатыңыз. Кәстрөлде еріген сары майға майдалап туралған пиязды қайнатыңыз, бұршақ сорпасын құйыңыз (2,5 кесе), қасық сары маймен араластырылған ұн қосыңыз, 15 минут қайнатыңыз. Содан кейін бұршақты тұздыққа салыңыз да, кастрюльді пешке 15 минутқа қойыңыз. Қаймақпен дәмдеңіз және пеште тағы 5 минутқа қалдырыңыз. Тұз себіңіз, дәміне қарай қант қосыңыз және қызмет етіңіз.