12 негрит бала (қысқы салат)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер баклажандар 1-2 дана. (ұзын, бірақ өте үлкен емес) қызанақ 1 кг. тәтті бұрыш 1 кг. сарымсақ 1 бас лавр жапырағы 4 дана. бұрыш бұршақтары 8 дана. сірке суы 2 шай қасық.
Сипаттамасы Табаның түбінде бір стақан өсімдік майы қазірдің өзінде шашырап жатыр, баклажандарды тігінен қойыңыз (құлап кетпес үшін ұштарын кесіңіз) шанышқымен бес жерге ұсақтаңыз. Баклажандар арасында болгар бұрышын екіге немесе 4 бөлікке, үстіне қызанақты (сонымен қатар жартысын) кесіңіз. Барлығын екі ас қасық тұз бен төрт қантқа себіңіз. Жұмсақ отқа қойыңыз, ал бу көтеріле бастағанда уақытты белгілеңіз. 25 минуттан кейін (егер баклажандар әлі де қатты болса, онда кастрюльді отта тағы он бес минут ұстауға болады) сөндіріп, суытып, банкаларға салыңыз. Қалған майы бар кастрюльге сарымсақ, лавр жапырағы, бұршақ және бірнеше шай қасық сірке суын қосып, бес-алты минут қайнатыңыз. Көкөністер салынған банкаларды маринадпен құйыңыз, орап, тонның астына салқындату үшін қойыңыз.