Көкөніс тіскебасары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Баклажандар - 1 кг., сәбіз - 2-3 дана. (үлкенірек), пияз - 2-3 ірі бас, қызанақ - 3-4 дана., тәтті бұрыш - 3-4 дана., сарымсақ, дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Баклажандарды аршып, кішкене текшелерге кесіңіз, тұзбен сүртіңіз, дуршлагқа салып, 30-40 минутқа қалдырыңыз. Сәбізді үккіштен өткізіңіз. үккіш (немесе сабан) және өсіруге қуырыңыз. майда алтын қоңыр түске дейін. Сіз жоғары отта аласыз, бірақ қысқа және үнемі араластыра аласыз. Пиязды жіңішке сақиналарға турап, өсімдік майына қуырыңыз. майда да алтын түске дейін. Тәтті бұрышты аршып, жұқалап турап, өскінге қуырыңыз. майда. Әрі қарай, баклажандарды қуыру керек, бірақ ұзағырақ және баяу отта. Бұрын, әрине, олардың ащы шырынын сығып алыңыз. Барлық қуырылған көкөністерді кастрюльге салыңыз (қуыруға арналған табада, табада), майдалап туралған қызанақты қосып, тағы 30-40 минут араластыра отырып қайнатыңыз. Соңында тұз, дәмдеуіштер, дәмдеуіштер, кейбір кептірілген шөптерді қосыңыз (дәміне қарай), лавр жапырағын қолдануға болады. Ал пісіру аяқталғанға дейін 2 минут бұрын майдалап туралған сарымсақты қосамыз. Тұтынуға болады. Суық болған кезде тіскебасар одан да дәмді болып көрінеді. Қанша порцияға арналған: 6.